سعید ماسوری، سپهر امامجمعه، محمد شافعی، میثم دهبانزاده و لقمان امینپور، پنج زندانی سیاسی در زندان قزلحصار، با اعتراض به تایید احکام اعدام پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، تاکید کردند آخرین و اصلیترین حربه سرکوب یعنی اعدام، دیگر «دوای درد ولی فقیه جنایتکار» نخواهد بود.
این زندانیان سیاسی در نامهای که نسخهای از آن جمعه ۲۱ دی به ایراناینترنشنال رسید، تایید احکام اعدام عزیزی، احسانی و حسنی از سوی دیوان عالی کشور را محکوم کردند.
آنها از مردم و تمامی مجامع بینالمللی و حقوق بشری، بهویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل و مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، خواستند که برای نجات جان این سه زندانی سیاسی اقدام فوری انجام دهند.
امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، چهارشنبه ۱۹ دی از تایید حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بدون توجه به ایرادات متعدد شکلی و ماهوی پرونده، این حکم را تایید کرده است.
سایت حقوق بشری هرانا نیز ۱۹ دی از تایید حکم اعدام بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی در دیوان عالی کشور خبر داد.
بیشتر بخوانید: واکنشها به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی: هدف ایجاد وحشت در جامعه است
پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار در بخشی از نامه خود از تایید احکام اعدام عزیزی، احسانی و حسنی به عنوان تازهترین گواه این موضوع که «حاکمیت پوسیده و فرتوت با نزدیک شدن به پرتگاه سرنگونی، به زعم خود برای اجتناب از آن به اعدام و کشتار بیشتر مبادرت میورزد تا جامعه بهجانآمده را مرعوب کرده و به عقب براند»، یاد کردهاند.
آنها اضافه کردند این امر در حالی رخ داده که بیش از ۵۰ تن دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی و هزاران زندانی با جرائم عمومی نیز در صف اعدام نگه داشته شدهاند.
سایت حقوق بشری هرانا ۱۷ دی ماه در گزارشی با استناد به بررسیهای اخیر خود نوشت در حال حاضر دستکم ۵۴ زندانی در زندانهای سراسر کشور با اتهامات سیاسی یا امنیتی زیر حکم اعدام هستند.
هرانا پیش از این و در بهمن ۱۴۰۲ نوشت که تا آن زمان دستکم ۳۳ زندانی با اتهامات سیاسی یا امنیتی در نقاط مختلف کشور زیر حکم اعدام بودهاند.
این آمار به وضوح نشان میدهد صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران افزایش چشمگیری داشته است و تنها در یک سال گذشته ۲۱ تن دیگر به لیست زندانیان سیاسی زیر حکم اعدام اضافه شده است.
سعید ماسوری، از قدیمیترین زندانیان سیاسی در ایران و چهار زندانی سیاسی دیگر امضاکننده این نامه با اشاره به این که عزیزی، احسانی و حسنی، از اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» هستند، نوشتند: «این بدان معناست که اعدام نیز دیگر کارایی خود را از دست داده و چه بسا خود جرقهای بر بشکه باروت ایران در حال انفجار باشد و عبای ولیفقیه و کل نظام پوشالیاش را به آتش بکشد.»
در هفتههای گذشته، افزایش میزان اجرای احکام اعدام و صدور حکم اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران، اعتراضات فراوانی را در داخل و خارج کشور به دنبال داشت.
در یکی از این اعتراضات، کارزار اعتصاب غذای زندانیان سیاسی با نام کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» که از بهمن ۱۴۰۲ برای توقف اعدامها آغاز شده است، سهشنبه ۱۸ دی در ۲۸ زندان کشور وارد پنجاهمین هفته خود شد.