خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران با انتشار مطلبی، دلیل بازداشت پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام را تلاش او برای «ایجاد آشوب» در دانشگاهها در سالگرد خیزش «زن، زندگی، آزادی» و دیدار او با خانواده حدیث نجفی از جانباختگان خیزش عنوان کرد.
بر اساس نوشته تسنیم که دوشنبه ۲۴ دی ماه منتشر شده است، پخشان عزیزی تیرماه ۱۴۰۲ با توجه به آشنایی با حوزه دانشگاههای تهران، با هدف هدایت و برهمریختن دانشگاهها وارد تهران و البرز شد.
این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، عزیزی را به تلاش برای برنامهریزی «آشوب در دانشگاهها و ملتهب کردن فضای کشور» در سالگرد خیزش «زن، زندگی، آزادی» متهم کرده و نوشته او در تیر ماه ۱۴۰۲ ، با خانواده حدیث نجفی از جانباختگان خیزش دیدار کرد و پس از آن به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.
پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی، ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در تهران بازداشت و پس از تحمل نزدیک به پنج ماه حبس انفرادی و شکنجه، اواخر آذر همان سال به بند زنان اوین منتقل شد.
عزیزی دوم مرداد سال جاری با حکم ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام این زندانی سیاسی ۱۹ دی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شد و به گفته برادرش، برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شده است.
تلاش تسنیم برای انکار فعالیتهای انساندوستانه پخشان عزیزی
تسنیم در بخش دیگری از مطلب ۲۴ دی خود نوشت عزیزی در سال ۱۳۸۸ اعتراضات دانشگاه تهران در واکنش به اجرای حکم اعدام احسان فتاحیان، زندانی سیاسی را رقم زد و در این تجمع نقش لیدری اعتراضات را بر عهده داشت.
این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران با بیان اینکه عزیزی پس از این اقدامات به دست ماموران امنیتی بازداشت شد، ادعا کرد که او در سال ۱۳۹۳ آزاد شد و بهصورت غیرقانونی از ایران خارج شد.
این ادعای تسنیم در حالی مطرح شده که عزیزی نخستینبار در سال ۱۳۸۸ در جریان یک تجمع دانشجویی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شد. عزیزی چند ماه بعد در سال ۱۳۸۹ به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد و پس از چند سال کار مددکاری در ایران، سال ۱۳۹۳ به طور قانونی از ایران خارج شد.
همچنین تسنیم در حالی ادعا کرده عزیزی از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۳ زندان بود که او پس از بازداشت حدود چهار ماهه خود در ۱۳۸۸ تا بازداشت مجدد خود در سال ۱۴۰۲ زندان نبوده است.
این خبرگزاری امنیتی در پایان مطلب خود بدون ارئه هیچ سندی موضوع مددکار اجتماعی بودن عزیزی را رد کرده است.
این موضوع در حالی مطرح شده که ایراناینترنشنال ۲۰ آذر در گزارشی مفصل خبر داد بنا بر دفاعیات مکتوب عزیزی و مستنداتی که وکلا به دادگاه ارائه دادهاند او از سال ۱۳۹۳ تا ١٤٠٢ در حوزه مددکاری و حوزه زنان در روژآوا (منطقه تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال شرق این کشور) فعالیت داشته است.
بر اساس دفاعیات مکتوب عزیزی و مستنداتی که وکلا به دادگاه ارائه دادهاند، طی این بازه زمانی هیچکدام از فعالیتهای او مربوط به ایران نبوده و تنها در حوزه کمک به مردم فراری از چنگ داعش کار مددکاری کرده است.
در یکی از این اسناد که نامه «سازمان هلال احمر کُردی در منطقه شمال شرق سوریه» است، از عزیزی به عنوان یک مددکار اجتماعی ایرانی که در بازه زمانی آذر ۱۳۹۳ تا مرداد ۱۳۹۶، بدون دریافت دستمزد در کمپ نوروز فعالیت داشته، نام برده شده است.
بیشتر بخوانید: پخشان عزیزی؛ حکومت میخواهد یک مددکار اجتماعی را اعدام کند
مطلب ۲۴ دی تسنیم پس از واکنشهای گسترده به تاکید حکم اعدام عزیزی در دیوان عالی کشور در روزهای گذشته منتشر شده و به نظر میرسد واکنشی به اعتراضات انجام شده به تائید حکم اعدام این مددکار اجتماعی در دیوان عالی کشور است.
در تازهترین نمونه از اعتراضات گسترده به تایید حکم اعدام عزیزی، ۱۲۰ فعال مدنی و سیاسی کردستان در بیانیهای خواستار توقف فوری و ابطال حکم اعدام او شدند.
همچنین ۶۸ زندانی سیاسی محبوس در زندانهای اوین، قزلحصار کرج، تهران بزرگ و لاکان رشت در نامهای خواهان لغو کلی مجازات «غیرانسانی و ارتجاعی» اعدام شدند.
شامگاه ۲۲ دی نیز کاربران شبکه ایکس با راهاندازی یک «طوفان» اعتراض خود را به این حکم نشان دادند و طی ۱۲ ساعت، حدود ۷۰ هزار بار از هشتگ «#پخشان_عزیزی» استفاده کردند.
بیشتر بخوانید: حورا نیکبخت، زندانی سیاسی: پخشان عزیزی برای آنچه کرده، باید قدر ببیند و بر صدر بنشیند