درخواست دو قانونگذار دموکرات از بایدن برای تمدید مهلت ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۵

دو قانونگذار دموکرات آمریکایی از کنگره و جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا خواستند تا مهلت تعیین شده برای بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک و مستقر در چین را برای فروش دارایی‌های این اپلیکیشن در ایالات متحده تمدید کنند.

این مهلت برای ۳۰ مهر در نظر گرفته شده و در صورت به فروش نرفتن چنین دارایی‌هایی، تیک‌تاک با تحریم ایالات متحده مواجه خواهد شد.

سناتور ادوارد مارکی گفت که قصد دارد قانونی را برای به تعویق انداختن این مهلت مطرح کند.

مارکی دوشنبه گفت: «این ممنوعیت یک اکوسیستم اطلاعاتی و فرهنگی منحصربه‌فرد را از بین می‌برد و ابزار بیان میلیون‌ها نفر را در این فرآیند از بین می‌برد.»

او افزود: «ممنوعیت تیک‌تاک عواقب جدی را بر میلیون‌ها آمریکایی تحمیل می‌کند که برای ارتباطات اجتماعی و معیشت اقتصادی خود به این برنامه وابسته هستند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.»

رو خانا، یک قانونگذار دموکرات دیگر نیز از بایدن و ترامپ خواست که این ممنوعیت را متوقف کنند تا ۱۷۰ میلیون آمریکایی آزادی بیان خود را از دست ندهند. او گفت: «اگر این ممنوعیت اجرا شود، راه معیشت میلیون‌ها آمریکایی مسدود خواهد یافت.»

نشریه بلومبرگ دوشنبه به نقل از افرادی آگاه گزارش داد مقام‌های چین در حال بررسی گزینه‌ای هستند که اگر نتوانستد از ممنوعیت در آمریکا جلوگیری کنند، قسمت آمریکایی تیک‌تاک را به ایلان ماسک بفروشند.

ترامپ جمعه هفتم دی‌ماه از دیوان عالی آمریکا تقاضا کرد مهلت تعیین شده برای ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک در آمریکا را تا پس از آغاز به کار دولتش به تعویق بیندازد تا دولت آینده آمریکا از طریق مذاکره این مساله را حل‌وفصل کند.

طبق قانونی که کنگره در ماه آوریل به تصویب رساند، اگر بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، سهام این شبکه اجتماعی را در آمریکا نفروشد، دسترسی به تیک‌تاک در آمریکا مسدود خواهد شد.

تیک‌تاک از دیوان عالی خواسته است در جلسه‌ای دلایل این شبکه اجتماعی علیه این قانون را بررسی کند.

هشدار درباره خطرات امنیتی استفاده از تیک‌تاک

فعالان احزاب مختلف آمریکایی پیش از این بارها درباره خطرات امنیتی فعالیت این غول رسانه اجتماعی چینی در آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند.

مدیران تیک‌تاک معتقدند مسدودسازی این پلتفرم ضمن نقض آزادی بیان میلیون‌ها آمریکایی موجب آسیب رسیدن به کسب‌وکارهای کوچکی خواهد شد که معیشت آن‌ها به این شبکه اجتماعی وابسته است.

تیک‌تاک می‌گوید ۱۷۰ میلیون کاربر ماهانه در ایالات متحده دارد که با اهداف مختلفی از جمله اشتراک‌گذاری ویدیوهای رقص یا انتشار تفاسیر سیاسی از آن استفاده می‌کنند.

ثبت شکایت تیک‌تاک در دادگاه استیناف ایالات متحده در منطقه کالیفرنیا یک روز پس از آن صورت گرفت که شو زی چو، مدیر‌عامل این شرکت، همراه همسرش در مراسم سالانه مت گالا در نیویورک شرکت کردند.

پیشتر، بایدن با امضای لایحه‌ای «بایت‌دنس»، شرکت چینی مالک تیک‌تاک را ملزم کرد تا ظرف مدت ۹ ماه سهم خود را در این پلتفرم واگذار کند.

مدیران بایت‌دنس در واکنش به این لایحه تاکید کردند قصد فروش این شرکت را ندارند.

خبرهای بیشتر

شنیداری