ماسک: کارکنان پنتاگون که اطلاعات را به نیویورک تایمز درز دادند شناسایی می‌شوند

پس از واکنش دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا به انتشار گزارشی در روزنامه نیویورک‌تایمز درباره بررسی طرح‌های فوق سری آمریکا برای جنگ احتمالی با چین، ایلان ماسک نیز اعلام کرد کسانی در پنتاگون که با خبرنگاران نیویورک تایمز صحبت کرده‌اند، باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.

ماسک جمعه در شبکه اجتماعی ایکس که خودش صاحب آن است، نوشت: «نیویورک تایمز یک پروپاگاندای محض است. همچنین، منتظر پیگرد قانونی افرادی در پنتاگون هستم که عمدا اطلاعات نادرست و مخرب را به نیویورک تایمز درز داده‌اند. آن‌ها شناسایی خواهند شد.»

نیویورک‌تایمز پنج‌شنبه ۳۰ اسفند به‌نقل از چهار مقام آگاه که نامشان را اعلام نکرد، گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا قرار است جمعه اول فروردین ۱۴۰۴، ایلان ماسک را در جریان برنامه‌های نظامی آمریکا برای هرگونه جنگ احتمالی با چین قرار دهد.

دونالد ترامپ شامگاه پنج‌شنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، این خبر را تکذیب کرد و نوشت: «رسانه‌های جعلی بار دیگر دست به کار شده‌اند، این بار نیویورک تایمز شکست‌خورده! آن‌ها به اشتباه ادعا کرده‌اند که ایلان ماسک فردا به پنتاگون می‌رود تا درباره یک جنگ احتمالی با چین اطلاعات دریافت کند. چقدر مضحک است!»

او افزود: «در این جلسه حتی موضوع چین مطرح نخواهد شد و هیچ بحثی در مورد آن صورت نخواهد گرفت. چه شرم‌آور است که رسانه‌های بی‌اعتبار همچنان می‌توانند چنین دروغ‌هایی را بسازند. به هر حال، این گزارش کاملا نادرست است.»

نیویورک تایمز هنوز در این زمینه واکنشی نشان نداده‌ است.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت که این جلسه توجیهی برای ماسک با حضور مقامات ارشد نظامی در پنتاگون برگزار خواهد شد و شامل مرور چندین موضوع مختلف، از جمله چین، خواهد بود.

دسترسی به یک برنامه نظامی فوق‌محرمانه، نقش ماسک را به عنوان مشاور ترامپ به طور قابل توجهی گسترش می‌دهد. ماسک تاکنون هدایت تلاش‌ها برای کاهش هزینه‌های دولتی ایالات متحده را بر عهده داشته است.

موضوع تضاد منافع احتمالی ماسک

این موضوع همچنین پرسش‌هایی را درباره تضاد منافع احتمالی ماسک مطرح می‌کند، چرا که او به عنوان رییس شرکت‌های تسلا و اسپیس‌ایکس، در چین و همچنین با پنتاگون منافع تجاری دارد.

کاخ سفید پیش‌تر گفته بود که ماسک در صورتی که تضاد منافع میان فعالیت‌های تجاری‌اش و نقش او در کاهش هزینه‌های دولت فدرال به وجود آید، از این مباحث کناره‌گیری خواهد کرد.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارش خود تاکید کرد سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به ایمیلی درباره هدف از این دیدار، نحوه تنظیم آن، آگاهی ترامپ از آن و احتمال بروز تضاد منافع توضیحی نداد و مشخص نیست که آیا ترامپ برای ماسک معافیت تضاد منافع صادر کرده است یا نه.

نیویورک‌تایمز در گزارش خود نوشت: «این دیدار نشان‌دهنده نقش دوگانه‌ای است که ایلان ماسک ایفا می‌کند: او نه تنها ثروتمندترین فرد جهان است، بلکه ترامپ نیز اختیارات گسترده‌ای به او داده است. ماسک دارای مجوز امنیتی است و پیت هگست می‌تواند تشخیص دهد که چه کسی به دسترسی به این اطلاعات نیاز دارد. اما ارائه جزییات فنی به ماسک مسئله‌ای کاملا متفاوت است.»

طبق گفته مقامات، علاوه بر پیت هگست وزیر دفاع، دریاسالار کریستوفر گراد، رییس موقت ستاد مشترک ارتش و دریاسالار ساموئل پاپارو فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام، در این نشست جزییات برنامه‌های مقابله با چین را در اختیار ماسک قرار خواهند داد.

دستور مدیر اطلاعات ملی آمریکا برای درزهای اطلاعات به رسانه‌ها

هفته گذشته، تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده، اعلام کرد که دستور تحقیقات درباره درز اطلاعات از داخل جامعه اطلاعاتی آمریکا را صادر کرده و همچنین در حال بررسی اتاق‌های گفت‌وگوی داخلی برای کشف هرگونه تخلف کارکنان است.

گبرد که از منتدان سیاست خارجی دولت بایدن است، در سال ۲۰۲۲ از حزب دموکرات خارج شد و پس از مدتی فعالیت به عنوان یک سیاستمدار مستقل، در سال ۲۰۲۴ به حزب جمهوری‌خواه پیوست.

او در زمان انتخابات به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی برای معاونت اول ترامپ مطرح شده بود.

بر اساس گزارش سال ۲۰۲۱ وزارت دادگستری آمریکا، در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، دولت او هر سال بیش از ۱۵ سال گذشته‌اش، موارد درزهای اطلاعاتی به رسانه‌ها را برای تحقیقات جنایی ارجاع می‌داد.