اداره مهاجرت سوئد یک کارمند خود را به دلیل ارتباط با محافل مرتبط با ایران اخراج کرد

اداره مهاجرت سوئد یک کارمند خود را پس از هشدار سازمان امنیت این کشور درباره ارتباطات مشکوک این فرد با محافل مرتبط با جمهوری‌اسلامی، از کار اخراج کرد.

بنا بر اعلام اداره مهاجرت سوئد، این شخص به دولت سوئد وفادار نبود و به همین دلیل امکان ادامه‌ همکاری با او وجود ندارد.

جزییات چگونگی ارتباط این فرد با این محافل مرتبط با جمهوری‌اسلامی هنوز افشا نشده است.

به گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال، فرد اخراج شده که از سال ۲۰۱۶ در اداره مهاجرت سوئد شاغل به کار بود در اوقات فراغت خود با محافل ایرانی-سوئدی در ارتباط بوده است و اگر چه ماهیت این محافل هنوز مشخص نیست، اما به احتمال زیاد این محافل وابسته به جمهوری اسلامی بوده‌اند.

خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت در ماه‌های گذشته پس از آنکه دو برادر ایرانی‌تبار در سوئد به اتهام جاسوسی برای یک کشور بیگانه بازداشت شدند، پلیس امنیت سوئد تمرکز ویژه‌ای بر فعالیت‌های کارمندان ایرانی-تبار نهادهای سوئد گذاشته است.

سازمان امنیت سوئد اولین بار در ماه نوامبر گذشته به اداره مهاجرت درباره وضعیت این کارمند هشدار داده بود. سازمان امنیت سوئد از اداره مهاجرت خواسته بود در این مدت درباره این هشدار واکنشی نشان ندهد تا بتوان اطلاعات بیشتری را در ارتباط با این پرونده جمع‌آوری کرد.

به گفته هانس کمکس، مدیر امنیتی اداره مهاجرت سوئد، اطلاعاتی که درباره کارمند اخراج شده از اداره مهاجرت سوئد به دست آمده، به اندازه کافی معتبر است.

کمکس گفت فعالیت‌های کارمند اخراج شده به امنیت اداره مهاجرت آسیبی نزده است.

در حال حاضر، سوئد هیچ قانون مشخصی برای محدود کردن اشتغال شهروندان ایرانی‌تبار در مشاغل حساس ندارد، اما کسانی که قصد استخدام در مشاغل حساس را دارند باید از طرف سازمان امنیت سوئد تایید صلاحیت شود.

سازمان امنیت سوئد در ارزیابی‌های خود در روند استخدام افراد در مشاغل حساس، عوامل مختلفی از جمله پیشینه خانوادگی، ارتباطات خارجی، سفرهای بین‌المللی و وفاداری افراد به کشورهای خارجی را بررسی می‌کند.

از نظر سازمان امنیت سوئد، داشتن تابعیت دوگانه از برخی کشورها از جمله ایران، کره شمالی، روسیه و چین یا داشتن روابط خانوادگی یا فرهنگی و اجتماعی با این کشورها می‌تواند در روند استخدام‌ افراد در مشاغل حساس محدودیت ایجاد کند.

وجود این ملاحظات باعث شده است کارفرمایان سوئدی در استخدام اتباع این کشورها محدودیت داشته باشند و از ریسک‌های ناشی از به کارگیری این افراد پرهیز کنند.

به گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال، ادامه این وضعیت حتی انتقاد نمایندگان ایرانی-تبار پارلمان سوئد را نیز در پی داشته است.

روابط ایران و سوئد در سال‌های اخیر به دلیل زندانی بودن احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی در تهران به اتهام جاسوسی و صدور حکم اعدام برای او و همچنین برگزاری دادگاه حمید نوری، معاون دادیار سابق زندان گوهردشت در سوئد به اتهام مشارکت در کشتار زندانیان سیاسی زندان‌های ایران در سال ۶۷، پرتنش شده است.

وزارت خارجه سوئد در استکهلم، در دی‌ ماه گذشته کاردار ایران را احضار کرد و خواستار آزادی همه شهروندان سوئدی شد که در ایران «به صورت خودسرانه» بازداشت شده‌اند.

وزارت خارجه سوئد درباره اتباع بازداشت شده این کشور در ایران جزییات مشخصی ارائه نمی‌کند و هدف از این رویه را جلوگیری از پیچیده‌تر شدن پرونده این افراد عنوان کرده است.

در اواسط اردیبهشت ماه سال گذشته و یک هفته پس از هشدار سوئد به شهروندانش در مورد سفر به ایران، رسانه‌های این کشور از دستگیری یک گردشگر سوئدی هنگام خروج از ایران خبر دادند.

این بازداشت همزمان با ورود دادگاه استکهلم سوئد به مرحله صدور حکم برای حمید نوری انجام شد.