در تصادفات رانندگی در سفرهای نوروزی تا پنجم فروردین ۳۹۶ نفر کشته شدند

پلیس راهور فراجا اعلام کرد که از آغاز طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ تا پنجم فروردین، در تصادف‌های رانندگی درون‌شهری و برون‌شهری کشور ۳۹۶ نفر جان خود را از دست دادند و نزدیک به ۹ هزار نفر مجروح شدند.

حسن مومنی، جانشین پلیس راهور فراجا، چهارشنبه ششم فروردین گفت از زمان آغاز سفرهای نوروزی در ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا پنج فروردین در مجموع، ۳۳۱ فقره تصادف منجر به فوت رخ داد و در این حوادث ۳۹۶ نفر جان خود را از دست دادند.

مومنی با بیان این‌که طی این مدت شش هزار و ۹۸۳ فقره تصادف جرحی نیز گزارش شد، گفت که در این حوادث هشت هزار و ۸۱۶ نفر مجروح شدند.

به گفته مومنی، از مجموع ۵۱ هزار و ۵۰۱ فقره تصادف، بیشترین علل تصادفات شامل عدم توجه به جلو با ۴۴ درصد و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه با ۲۹ درصد بوده است.

احمد کرمی اسد، رییس پلیس راه راهور فراجا نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با بیان این‌که در ۱۱ روز گذشته ۳۹۶ نفر در تصادفات درون‌شهری و برون‌شهری کشور جان خود را از دست داده‌اند، گفت این آمار قطعی نیست و آمار نهایی پس از پایان طرح نوروزی و از سوی پزشکی قانونی اعلام خواهد شد.

پیش از این در پنجم فروردین دو مقام پلیس راهور فراجا و یک مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمارهای متفاوتی از شمار کشته‌شدگان تصادف‌ها در ۱۰ روز نخست سفرهای نوروزی در ایران ارائه کردند.

آمار قربانیان تصادفات جاده‌ای ۱۰ روز نخست در سفرهای نوروزی امسال بر اساس این سه گزارش ۲۷۱، ۳۳۴ و ۳۳۹ نفر اعلام شده بود.

هر سال با آغاز سفرهای نوروزی، آمار تصادفات جاده‌ای و کشته‌های ناشی از آن به‌طور چشم‌گیری در ایران افزایش می‌یابد.

نهادهای رسمی جمهوری اسلامی شمار کشته‌شدگان تصادف‌های جاده‌ای در ۱۰ روز نخست سفرهای نوروزی سال گذشته را ۴۱۷ نفر و تعداد مجروحان را ۱۱ هزار و ۳۹۲ تن اعلام کرده بودند.

طی ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۶ هزار و ۳۹۹ نفر در سوانح رانندگی جان باختند و ۳۲۸ هزار و ۷۵ نفر دیگر مجروح شدند.

در حوادث رانندگی سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ هزار نفر کشته شدند که به گفته سازمان پزشکی قانونی، این عدد رکورد ۱۲ ساله مرگ‌ و میر تصادفات جاده‌ای را شکست.

در سال‌های گذشته بسیاری از کارشناسان و شماری از مسئولان، جان‌باختگان حوادث ترافیکی و رانندگی را قربانیان بی‌کیفیتی خودروها و راه‌ها دانسته‌اند.

محمد اسماعیل قیداری، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، پیش از این و در ۲۶ اسفند اعلام کرد تصادفات رانندگی پس از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها، سومین عامل مرگ و میر در ایران به شمار می‌رود.