حملات سایبری ایران و حزب‌الله به اسرائیل پس از هفتم اکتبر ۳ برابر شده است

نیتسان عمار، معاون دفاع سایبری اسرائیل، اعلام کرد از زمان حمله هفتم اکتبر حماس، حملات سایبری جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان علیه اسرائیل سه برابر شده است.

عمار، چهارشنبه ششم فروردین در کنفرانس «سایبرتِک ۲۰۲۵» در تل‌آویو، گفت: «سال گذشته سالی عادی نبود، بلکه سالی چالش‌برانگیز و منحصر‌ به‌فرد بود. از زمان آغاز جنگ، شاهد افزایش چشمگیر در دامنه فعالیت‌های مخرب ایران و حزب‌الله علیه نهادهای اسرائیلی بوده‌ایم.»

او از افزایش ۳۰۰ درصدی حملات فیشینگ علیه اسرائیل در این بازه زمانی خبر داد و افزود این اقدامات با هدف «سوء‌استفاده از اطلاعات، دستگاه‌های اینترنت اشیا (IoT) و برهم زدن زندگی روزمره شهروندان اسرائیلی» انجام می‌‌شوند.

اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند. از آن زمان، تنش‌ها در منطقه به‌‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

مایکروسافت مهرماه ۱۴۰۳ در گزارش سالانه خود نوشت از زمان آغاز جنگ غزه، اسرائیل به هدف اصلی حملات سایبری جمهوری اسلامی تبدیل شده است، در حالی که تهران پیش از مناقشه کنونی، به‌طور عمده بر آمریکا متمرکز بود.

روزنامه هاآرتص آبان‌ماه ۱۴۰۳ گزارش داد یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی هویت یک دانشمند هسته‌ای اسرائیل و تعدادی از همکاران او را افشا کرده است.

بیشتر بخوانید: کشف کارزار سایبری جمهوری اسلامی برای شناسایی «جاسوس‌های اسرائیل»

عمار: گنبد سایبری اسرائیل حملات گسترده را ناکام گذاشت

معاون دفاع سایبری اسرائیل در ادامه اظهارات خود در کنفرانس «سایبرتِک ۲۰۲۵» تاکید کرد با وجود افزایش «بی‌سابقه» حملات سایبری علیه اسرائیل، این اقدامات راه به جایی نبرده‌اند.

عمار گفت: «با وجود تلاش‌های دشمنانمان از هفتم اکتبر تاکنون، هیچ‌یک از حملات سایبری علیه نهادهای اسرائیلی نتوانستند به زیرساخت‌های ملی ما آسیب بزنند یا آزادی عملیاتی ارتش اسرائیل را در انجام ماموریت‌هایش مختل کنند.»

او همچنین از به‌کارگیری برنامه دفاعی «گنبد سایبری» در اسرائیل خبر داد و افزود: «ما از فناوری‌های پیشرفته دفاعی بهره گرفتیم که نقش حیاتی در کاهش و مهار این تهدیدها ایفا کردند.»

کنفرانس سایبرتک در تل‌آویو با حضور کارشناسان این حوزه و نمایندگانی از دولت‌ها و شرکت‌های حدود ۵۰ کشور جهان برگزار شد.

ایران‌اینترنشنال خردادماه ۱۴۰۳ به اطلاعاتی اختصاصی از دو گروه هکری وابسته به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به نام‌های «مادی‌واتر» و «دارک‌بیت» دست یافت که نشان می‌داد اعضای آن‌ها از یک ساختمان در خیابان پیروزی تهران، به کشورهای مختلف جهان، از جمله اسرائیل و عربستان سعودی، حمله می‌کنند.

بیشتر بخوانید: افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت سایبری اسرائیل

تاکید بر ضرورت همکاری جامعه جهانی در برابر تهدیدات سایبری تهران

گابی پورتنوی، رییس دفاع سایبری اسرائیل، ششم فروردین در سخنانی در کنفرانس سایبرتک تل‌آویو، خواستار همکاری جامعه بین‌المللی برای رویارویی با تهدیدات سایبری جمهوری اسلامی و سایر عوامل مخرب شد.

پورتنوی هشدار داد: «ایران می‌تواند تنها با فشردن یک دکمه به اسرائیل حمله کند و اکنون سه برابر گذشته این کار را انجام می‌دهد. اما همچنین می‌تواند به بریتانیا، آمریکا، آلبانی و حتی امارات متحده عربی و عربستان سعودی حمله سایبری کند، و این همان چیزی است که جهان اکنون به آن پی برده است.»

او اضافه کرد: «همه می‌کوشند به‌تنهایی عمل کنند، اما این کافی نیست؛ ما باید جبهه‌ای مشترک تشکیل دهیم تا بتوانیم در کنار یکدیگر با مهاجمان و تروریسم سایبری مقابله کنیم.»

اداره ملی سایبری اسرائیل در فروردین سال گذشته نیز از افزایش قابل توجه حملات سایبری جمهوری اسلامی و حزب‌الله علیه این کشور خبر داده بود.