سخنگوی قوه قضاییه: حکم اعدام امیر تتلو در دیوان عالی کشور در حال بررسی است

با گذشت سه ماه از انتشار گزارش‌ها درباره صدور حکم اعدام برای امیرحسین مقصودلو، خواننده ملقب به «تتلو» با اتهام «سب‌النبی»، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی با تایید خبر صدور این حکم گفت که حکم اعدام صادر شده و در حال حاضر در مرحله فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است.

جهانگیر در نشست خبری چهارشنبه ۲۷ فروردین خود اعلام کرد تتلو از سوی شعبه ششم دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم شده و این حکم پس از فرجام‌خواهی، در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

به گفته جهانگیر، حکم اعدام با استناد به قانون مجازات اسلامی و به اتهام «سب‌النبی» (توهین به پیامبر و مقدسات مسلمانان) صادر شده است.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان این‌که مقصودلو نسبت به این حکم درخواست فرجام‌خواهی کرده است، گفت که هنوز قطعیت یا نقض حکم اعدام اعلام نشده است.

او با اشاره به این‌که تتلو در این پرونده ابتدا از سوی شعبه نهم دادگاه کیفری یک، به اتهام «توهین به مقدسات» به پنج سال حبس محکوم شده بود، گفت این رای از سوی دادستانی تهران مورد اعتراض قرار گرفت و پس از نقض در دیوان عالی کشور، به شعبه هم‌عرض ارسال شد.

پیش از این و در ۱۲ اسفند ۱۴۰۳، الهام رحیمی‌فر و مجید نقشی، وکیلان مقصودلو در نامه‌ای خطاب به مراجع تقلید شیعه، در خصوص انتساب اتهام «سب‌النبی» به موکل خود ابراز نگرانی کردند و گفتند نظر آن‌ها می‌تواند به حل شدن این پرونده بینجامد.

آن‌ها در این نامه از «سخت‌گیری‌های فراقانونی» در روند رسیدگی به اتهام موکل خود خبر دادند و نوشتند: «با وجود صدور حکم برائت در اولین مرحله از رسیدگی به اتهام سب‌النبی، با سخت‌گیری‌های فراقانونی مواجه شده‌ایم و نظر مراجع در حل شدن این پرونده می‌تواند گره‌گشا باشد.»

روزنامه جام‌‌جم، وابسته به صدا و سیمای جمهوری‌ اسلامی، ۳۰ دی ۱۴۰۳ از صدور حکم اعدام برای مقصودلو به اتهام «سب‌‌النبی» خبر داد اما دقایقی بعد خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، این خبر را تکذیب کرد و نوشت حکم نهایی تتلو صادر نشده است.

جهانگیر در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت مقصودلو در پرونده دیگر خود به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» از سوی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شده و در حال تحمل حبس در زندان تهران بزرگ است.

پیش از این و در اول اسفند ۱۴۰۳، تصاویر و ویدیوهایی به ایران‌اینترنشنال رسید که نشان می‌داد برخی شهروندان پارچه‌نوشته‌هایی را در حمایت از تتلو در نقاط مختلف شهر تهران نصب کرده‌اند.

بازداشت تتلو

رسانه‌ها در ایران آذر ۱۴۰۲ گزارش دادند تتلو که در ترکیه به علت شکایت‌های خصوصی متعدد دستگیر شده بود، در مرز بازرگان به مقام‌های جمهوری اسلامی تحویل داده شد.

او چهار سال پیش نیز به درخواست نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، به دست پلیس ترکیه بازداشت شد و مقام‌های پلیس ایران گفتند کارهای انتقال او به کشور در حال انجام است اما یک هفته بعد آزاد شد.

احمد نوریان،‌ سخنگوی وقت نیروی انتظامی،‌ بهمن‌ ۱۳۹۸ در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «به علت پرونده‌ای قضایی که برای تتلو در ایران تشکیل شده بود،‌ اعلان قرمز اینترپل برای این فرد اعلام و او در ترکیه بازداشت شد.»

در آن زمان، رسانه‌های ایران اتهام این خواننده را اهانت به شخصیت‌های مذهبی شیعیان در یکی از کنسرت‌هایش اعلام کردند.

تتلو متولد سال ۱۳۶۶ در تهران است و کار هنری خود را در سال ۱۳۸۳ با انتشار آثارش در یک وبلاگ آغاز کرد.

تابستان سال ۱۳۹۴ و در جریان مذاکرات هسته‌ای حکومت ایران با کشورهای اروپایی و آمریکا، این خواننده با مجوز و حمایت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، یک موزیک-ویدیو را با عنوان «خلیج فارس حق مسلم ماست»، روی عرشه یکی از ناوهای نیروی دریایی در خلیج فارس تولید و منتشر کرد.

تتلو در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ از محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی، کاندیداهای جریان موسوم به اصول‌گرا، حمایت کرد.