فاطمه سلطانی، دختر ۱۸ ساله در اسلام‌شهر به دست پدرش کشته شد

رسانه‌های ایران گزارش دادند فاطمه سلطانی، دختر ۱۸ ساله، به دست پدرش و با ضربات چاقو، مقابل چشمان مردم در یکی از خیایان‌های اسلام‌شهر به قتل رسید. او به دلیل خشونت خانگی جدا از خانواده زندگی می‌کرد و در یک سالن آرایش زنانه در منطقه بیست‌متری اسلام‌شهر مشغول به کار بود.

پایگاه خبری پارسینه در گزارشی نوشت این دختر جوان پنج‌شنبه ۲۸ فروردین به دست پدرش به قتل رسید.

در این گزارش به نقل از منابع آگاه آمده سلطانی متولد سال ۱۳۸۶ بود و به دلیل ترس از واکنش‌های خشونت‌بار پدرش، شغل خود را به‌صورت پنهانی دنبال می‌کرد.

پارسینه با انتشار ویدیویی از لحظه قتل این دختر که قربانی خشونت پدرش شد، نوشت مرد ۴۸ ساله با وارد کردن چند ضربه چاقو، دخترش را به قتل رساند.

این ویدیو از لحظه این زن‌کشی نشان می‌دهد که پدر فاطمه با خونسردی دختر خود را با ضربات چاقو می‌کشد و پس از آن سوار خودرو می‌شود و می‌رود.

فاطمه سلطانی
فاطمه سلطانی

یکی از نزدیکان خانواده سلطانی در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفته است: «فاطمه مدتی بود به دلیل خشونت خانگی پدرش، از او و خانواده جدا زندگی می‌کرد و به استقلال مالی رسیده بود.»

به گفته این منبع آگاه، روز حادثه، پدر با استفاده از شماره‌ای که فاطمه در صفحه اینستاگرام خود برای رزرو نوبت درج کرده بود، با او تماس گرفت، محل کارش را شناسایی کرد و او را در همان خیابان به قتل رساند.

محمدرضا علیزاده، فرمانده انتظامی شهرستان اسلام‌شهر در گفت‌وگو با رسانه‌ها با بیان این‌که «این قتل در نتیجه خشم پدر از استقلال دخترش» رخ داده است، گفت: «قاتل پس از ارتکاب به جرم خود را به پلیس معرفی کرده است.»

انتشار این خبر در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد و بسیاری از «نبود مجازات مناسب برای پدرانی که فرزندان خود را به قتل می‌رسانند»، به عنوان یکی از عوامل تکرار موارد زن‌کشی در ایران نام بردند.

آزاده مختاری، روزنامه‌نگار، در گزارشی در خبرگزاری رکنا در این باره نوشت: «یک پدر، یک چاقو، یک خیابان و فاطمه، دختری که زیر تیغه‌های پدرش جان داد. نه در خلوت خانه، بلکه در برابر چشمان رهگذران. آن‌چه این قتل را به فاجعه‌ تبدیل می‌کند، فقط جنایت نیست؛ تماشای خاموش و بی‌واکنش مردمی‌ست که دیدند، دانستند و عبور کردند.»

بیشتر بخوانید: چرخه‌ خشونت و زن‌کشی؛ چرا قتل‌های ناموسی در ایران رایج است؟

زن‌کشی در ایران

شکنجه، تجاوز، آزار جنسی، خودکشی یا قتل زنان در ایران، بارها و بارها گزارش شده‌اند و نگرانی‌ها نسبت به بالا رفتن آمار زن‌کشی در ایران طی سال‌های گذشته افزایش یافته است.

روزنامه اعتماد ۲۵ فروردين در گزارشی در خصوص «زن‌کشی در ایران» نوشت که در سال ۱۴۰۳، دست‌کم ۱۳۷ زن و دختر به دست مردان نزدیک خود کشته شدند.

در این گزارش آمده است که درصد بيشتر اين زنان به دست همسران خود به قتل رسيده‌اند و درصد كمی به وسیله پدر، برادر، پسر، عمو، دايی و دیگر اعضای خانواده خود كشته شده‌اند.

ایران‌اینترنشنال بهمن ۱۴۰۳ در گزارشی نوشت طی شش روز، هفت زن و دختر در شش شهر ایران به دست پدر، همسر یا دیگر بستگان خود به قتل رسیدند.

در این گزارش با اشاره به این‌که انگیزه وقوع این قتل‌ها «ناموسی یا اختلافات خانوادگی» عنوان شده، آمده است که این موضوع باعث شده نگرانی‌ها نسبت به بالا رفتن آمار زن‌کشی در ایران افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: زن‌کشی؛ جنایت خانوادگی یا استراتژی حکومتی؟

روزنامه اعتماد ۲۸ آبان ۱۴۰۳ گزارش داد در سه‌ ماه نخست سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، دست‌کم ۸۵ ‌زن و دختر به دست شوهر، پدر، برادر یا دیگر مردان نزدیک به آن‌ها کشته شدند.

این روزنامه تیر ماه سال گذشته نیز با ارائه آماری نوشت ۲۲ زن در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ به دست مردان نزدیک به‌ آن‌ها از جمله شوهر، پدر و برادر خود به قتل رسیدند.

این آمار در بازه زمانی مشابه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، سیر صعودی داشت و به ترتیب به ۲۸ و ۳۵ زن مقتول رسید.

تیر ماه ۱۴۰۲ نیز روزنامه شرق خبر داد از خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲، در هر چهار روز به‌طور میانگین یک مورد زن‌کشی در ایران رخ داده است.

بیشتر بخوانید: سازمان ملل در روز جهانی منع خشونت علیه زنان: خانه خطرناک‌ترین مکان برای زنان است