گروهی از بازنشستگان شرکت مخابرات، دوشنبه ۲۱ آبان در شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، تبریز، تهران، رشت، سنندج، کرمانشاه و بروجرد تجمع اعتراضی برگزار کردند. همزمان فرهنگیان بازنشسته نیز در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، در تهران دست به تجمع و راهپیمایی اعتراضی زدند.
جمعی از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در اعتراض به صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی (جوانا سنه)، زندانی سیاسی همبندشان، در حیاط بند زنان زندان اوین تجمع کردند. آنان در این تجمع خواهان لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، دیگر همبندی خود نیز شدند و شعارهایی سر دادند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، دوشنبه ۲۱ آبان در جریان نشست خبری هفتگی خود، درباره انتقال پیکر جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ربوده شده ایرانی-آلمانی که در زندان کشته شده، گفت اگر درخواستی برای انتقال جسد او باشد، با توجه به قوانین داخلی ایران انجام خواهد شد.
فشارهای امنیتی جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران ادامه دارد. بر اساس گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال، روز یکشنبه ۲۰ آبان، رزیتا اسلامی، وحید ثابت، الهام حقیقتجو و وحید معصومی، چهار شهروند بهائی ساکن شهر شیراز به دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
وریشه مرادی (جوانا سنه)، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با حکم قاضی ابوالقاسم صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. او ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ همراه با ضرب و جرح شدید در حوالی سنندج بازداشت و پس از پنج ماه با پایان بازجوییها به زندان اوین منتقل شد.
علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم، سه زندانی سیاسی عرب محکوم به اعدام، در اعتراض به ادامه حبس خود در سلولهای انفرادی زندان سپیدار اهواز، دست به اعتصاب غذا زدهاند. این افراد روز ۲۴ مهر از زندان شیبان به سلولهای انفرادی زندان سپیدار اهواز منتقل شدند.
انفجار معدن معدنجوی طبس که به جان باختن ۵۳ نفر و مصدوم شدن شماری دیگر انجامید، مرگبارترین حادثه معدن در ایران طی دو دهه اخیر بود. با گذشت ۵۰ روز از این رخداد، مجروحان همچنان با مشکلات متعددی از جمله سردرد، گیجی، بیاشتهایی، تنگی نفس و بیحسی در دست و پا مواجه هستند.
سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات در گزارش تاره خود درباره سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران در ایران نوشت که در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، الگویهای سرکوب آزادی بیان توسعه یافت و ۷۸ رسانه و روزنامهنگار برخوردهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی را تجربه کردند.
مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، از وضعیت حقوق بشر در ایران در حوزههای مختلف از جمله نقض آزادی بیان، حق تجمع، هدف تهدید قرار گرفتن مدافعان حقوق بشر و روزنامهنگاران و تعداد بالای اعدامها در ایران به ویژه در ماههای اخیر بهطور جدی ابراز نگرانی کرد.
در روند مبارزه برای آزادی پوشش در ایران، «دختر دانشگاه علوم تحقیقات» با درآوردن لباسهایش به یک نماد بدل شد. شهروندان زیادی از این حرکت با عنوان کنش اعتراضی نام بردند اما روایت رسمی حکومت میکوشد این زن را «بیمار» و «دیوانه» بخواند تا وجه اعتراض را از رفتار او بگیرد و سرکوبش کند.
زندانیان کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» روز ۱۵ آبان در چهلویکمین هفته از این کارزار در ۲۴ زندان کشور در اعتصاب غذا هستند. آنها با بیان اینکه سرعت ماشین کشتار در ایران روزبهروز در حال افزایش است، یادآوری کردند که در ماه گذشته میلادی دستکم ۱۶۶ نفر در ایران اعدام شدند.
کنش اعتراضی دختر دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات و بازداشت او در کانون توجه افکاری عمومی ایران و جهان قرار گرفته است. شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، با اشاره به انتساب اختلال روانی به این دختر جوان، بیمارانگاری معترضان را روش دیرینه حکومت برای سرکوب مخالفان خواند.
ریحانه انصاری، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، ناهید خداجو، نسرین جوادی، وریشه مرادی و مریم یحیوی، هفت زندانی سیاسی با اشاره به ارسال پرونده پخشان عزیزی، همبندی محکوم به اعدامشان به دیوان عالی کشور خاطرنشان کردند که او به دلیل محرومیت از حق ملاقات از مشاوره با وکیلان خود محروم است.