ناطق نوری درباره تجربیات خود در مجلس با پزشکیان گفتوگو کرد
علی اکبر ناطقنوری، رییس پیشین مجلس، در دیدار با پزشکیان درباره تجربیات کاری خود با او گفتوگو کرد. پزشکیان به ناطق نوری گفت از این تجربیات در دوران مسئولیت خود استفاده خواهد کرد.

مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای، معادل ۵۳/۶ درصد آرا بهعنوان رییس دولت معرفی شد و جلیلی با ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار رای در رتبه دوم قرار گرفت
علی اکبر ناطقنوری، رییس پیشین مجلس، در دیدار با پزشکیان درباره تجربیات کاری خود با او گفتوگو کرد. پزشکیان به ناطق نوری گفت از این تجربیات در دوران مسئولیت خود استفاده خواهد کرد.
یکی از شهروندان با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال با اشاره به سخنرانی مسعود پزشکیان در محل دفن روحالله خمینی، میگوید: جالبه، ۲۴ ساعت هم حتی پشت کسانی که به او رای دادند، نماند و اول از آنها تشکر نکرد. همه مردم ایران میدانند که همه مشکلات از علی خامنهای و سوء مدیریت اوست. حال ماندهام چطور آدمی که ذوب در رهبری است، میخواهد مشکلات را حل کند؟ خدا داند.
پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، گفته بود: «اول باید از مقام معظم رهبری تشکر کنم. قطعا اگر ایشان نبود تصور نمیکنم به این راحتی اسم من از صندوقها در میآمد.»
جواد ظریف با انتشار پیامی به زبان انگلیسی درباره معرفی مسعود پزشکیان به عنوان رییسجمهوری بعدی نوشت: «جهان باید با احترام متقابل، شرایط برابر و به رسمیت شناختن نقش ایران در جهان، به ما گوش فرا دهد و با ما وارد تعامل شود.»
ظریف گفت: با آمدن پزشکیان، جمهوری اسلامی برای «برخورد با چالشهای خود، تقویت روابطش با کشورهای همسایه و تقویت نقشاش در نظم جهانی جدید، متحدتر، مصممتر و آمادهتر است.»
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا درباره معرفی پزشکیان به عنوان رییسجمهوری بعدی، به ایراناینترنشنال گفت: «همانطور که نامزدهای انتخابات گفتهاند، سیاست جمهوری اسلامی را رهبر آن مشخص میکند. انتخابات نیز تاثیر چشمگیری بر رویکرد واشینگتن درباره تهران نخواهد داشت.»
این سخنگو افزود: «انتخابات در ایران آزاد و منصفانه نبود و بخش چشمگیری از مردم ایران در آن شرکت نکردند. آمریکا انتظار ندارد که این انتخابات در رویکرد جمهوری اسلامی و احترام به حقوق بشر مردم ایران تغییری بنیادین ایجاد کند.»
او خاطرنشان کرد: «نگرانیهای آمریکا درباره رفتار جمهوری اسلامی تغییر نکرده است. در عین حال، هر وقت دیپلماسی منافع آمریکا را پیش ببرد، به آن متعهد هستیم.»
نبیله مصرالی، سخنگوی مسئول روابط خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا، پیروزی مسعود پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری در ایران را تبریک گفت.
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما آمادهایم تا در راستای سیاست اتحادیه اروپا مبنیبر تعامل انتقادی، با دولت جدید تعامل داشته باشیم.»
یسرائیل کاتس وزیر خارجه اسرائیل با اشاره به مشارکت پایین در انتخابات ایران نوشت: «مردم ایران از طریق انتخابات، پیام روشنی را درباره خواستههایشان برای تغییر و مخالفت با رژیم آیتالله ارسال کردند.»
او افزود: «اکنون جهان باید سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند و خواستار لغو برنامه اتمی و قطع حمایت [حکومت] از سازمانهای تروریستی شود. این تنها فرصت برای تحقق تغییر است.»
سعید جلیلی شامگاه شنبه با حضور در دفتر مسعود پزشکیان با او دیدار و گفتوگو کرد.
عصر روز شنبه نیز هر کدام به طور جداگانه با علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی دیدار کردند.
این دیدار پس از آن صورت گرفت که پزشکیان نشست خبری خود را لغو کرد.
مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزارت کشور، در واکنش به فراخوانها برای برگزاری جشن پیروزی پزشکیان گفت: «در ستاد پزشکیان تاکید کردند که ما معتقدیم باید حرمت ماه محرم حفظ شود و پزشکیان نیز به این موضوع تاکید دارد.»
رضا حاجیحسینی، روزنامهنگار درباره لغو نشست خبری مسعود پزشکیان به ایران اینترنشنال گفت: «لغو پاسخگویی به نفع ولایت و در مقابل ملت است.»
حاجیحسینی به اظهارات پیشین پزشکیان اشاره کرد که گفته بود مطیع رهبر است.
سایت خبری امتداد، وابسته به اصلاحطلبان نوشت دلیل لغو نشست خبری مسعود پزشکیان، دیدار او با علی خامنهای بوده است.
این نشست خبری قرار بود ساعت ۱۵ امروز (شنبه ۱۶ تیر) با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی شنبه برگزار شود اما ستاد پزشکیان بدون اشاره به دلیل مشخصی اعلام کرد این دیدار لغو شده است.
مجتبی پورمحسن، گزارشگر ایران اینترنشنال توضیح میدهد که پزشکیان چگونه در معاملهای میان اصلاحطلبان و خامنهای پیروز انتخابات معرفی شد.
بر اساس این معامله، اصلاحطلبان تلاش کردند مشارکت را به نفع خامنهای بالا ببرند و خامنهای نیز زمینه را برای پیروزی او فراهم کرد.
پزشکیان، شنبه، اذعان کرد پیروزیاش با نظر خامنهای به دست آمد.
با این حال، این گزارش تاکید میکند که دولت پزشکیان با ضعیفترین پایگاه رای در نظام جمهوری اسلامی شکل میگیرد.
حسین رزاق، فعال سیاسی درباره دلایل تحریم انتخابات از سوی مردم و تغییر رویکرد اصلاحطلبان برای بازگشت به قدرت در جمهوری اسلامی توضیحاتی را ارائه کرد.
رزاق به ایران اینترنشنال گفت: «اصل بحران در ایران خود حاکمیت جمهوری اسلامی است و چرخش سیاسی اصلاحطلبان به سمت رقابت در انتخابات اشتباه بود.»
او افزود: «مسعود پزشکیان حتی حاضر نیست از یک زندانی سیاسی نام بیاورد.»
پیشتر این زندانی سیاسی پیشین، مواضع هفته اخیر گروهی از نخبگان در مخالفت با تحریم انتخابات را نادیده گرفتن مقاومت مدنی مردم و «خودزنی» خوانده بود.
رزاق گفت این گروه از سیاسیون و نخبگان نباید با «امید واهی تغییر معنادار با مصلحی تقلبی، هموارگر بقای ظلم و رفوکار ظالم» شوند.