عضو اتاق بازرگانی ایران: دولت روند صادرات فرش را فلج کرده است

شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۶

احد عظیم‌زاده، عضو اتاق بازرگانی ایران هشدار داد صادرات فرش ایران قبل از انقلاب ۶۷ درصد میزان تولید بوده است. این روند بعد از انقلاب سیر نزولی داشته و به نیم درصد تولید رسیده است. او گفت دولت روند صادرات فرش ایرانی را «فلج» کرده است.

عظیم‌زاده که ریاست کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز را نیز بر عهده دارد، روز شنبه در گفت‌وگو با ایلنا افزود: «فرش ایران در رده اول جهان بوده اما اکنون به رده ششم سقوط کرده‌ایم.»

به گفته او، هند، پاکستان و نپال جای ایران را در بازارهای فرش جهان گرفته‌اند.

پیش‌تر غلامرضا مفرحی، رییس اتحادیه فروشندگان فرش دست‌باف شیراز از قفل شدن بازار فرش ایران در دنیا و قاچاق موادی مانند پشم از ایران به کشورهای هند، پاکستان و افغانستان خبر داده بود.

به گفته مفرحی، بسیاری مواقع فرش‌های ایرانی به نام فرش پاکستان در دیگر کشورها به فروش می‌رسد.

چندی پیش خبرگزاری تسنیم در گزارشی از نمایشگاه فرش و تابلوفرش در سنندج به «رکود بازار فرش به‌علت وضعیت کنونی» پرداخت.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، کشورهایی از جمله چین، افغانستان و هندوستان، فرش‌های ایرانی را مجددا با برند ایرانی به ایران صادر می‌کنند و کسی هم جلوی این کار را نمی‌گیرد.

عظیم‌زاده روز شنبه در موضعی مشابه گفت که دولت صادرات فرش ایرانی را «فلج کرده» و برای فرش «تعهد ارزی» در نظر گرفته است.

او ادامه داد: «این در حالی که ما مواد اولیه را آزاد خریداری می‌کنیم و دولت ارزی در اختیار ما قرار نمی‌دهد.»

عضو اتاق بازرگانی ایران از دولت خواست برای فرش پیمان ارزی در نظر نگیرد و صادرات فرش آزاد باشد: «بعد از یک سال، یک‌دهم فرش هم فروخته نمی‌شود که ما بخواهیم ارز را در اختیار نیما قرار دهیم. با این کار صادرات را از بین برده‌اند.»

عظیم‌زاده با اشاره به دو میلیون و ۵۷ هزار بافنده فرش در ایران گفت در مجموع ۱۰ میلیون نفر از صنعت و بازار فرش امرار معاش می‌کنند که حدود ۱۲ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

او تاکید کرد: «هیچ صنعتی نمی‌تواند تا این حد بدون سرمایه‌گذاری اشتغال‌زایی داشته باشد و اگر بافندگان بیکار شوند بزرگ‌ترین خیانت به این صنعت خواهد بود.»

مرداد امسال فرحناز رافع، رییس مرکز ملی فرش ایران گفته بود بعد از تحریم‌ها، هند جای ایران را در بازار جهانی فرش دست‌باف گرفت.

او گفت آمار صادرات رسمی فرش دست‌باف به دلایلی از جمله وضع قانون رفع تعهد ارزی از سال ۹۷، تحریم فرش دست‌باف ایرانی و تعلیق کارت بازرگانی برای بازرگانان کاهش یافته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
از خاکستر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها