روزنامه همشهری: عمل جراحی زیبایی حیوانات خانگی در ایران رواج پیدا کرده است

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۷

روزنامه همشهری در گزارشی با اشاره به رواج عمل زیبایی حیوانات خانگی، نوشت دارندگان حیوانات خانگی در ایران دو تا ۲۰ میلیون تومان صرف تغییر ظاهر حیوانات می‌کنند. این گزارش افزود: «فرم دادن بینی، بزرگ‌ کردن چشم، برداشتن حنجره و تیز کردن گوش افتاده، از جمله این اقدامات است.»

بر اساس این گزارش هزینه تتوی حیوانات خانگی بین سه تا پنج میلیون تومان، هزینه بوتاکس بین دو تا سه میلیون تومان، عمل زیبایی گوش، پنج تا ۱۰ میلیون تومان، فرم دادن بینی ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان و جراحی حنجره حیوانات ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه دارد.

نویسنده این گزارش از عمل جراحی که در آن با قرار دادن فنر در گوش حیوان آن را تیز می‌کند، به عنوان یکی از عمل‌های ناقض حقوق حیوانات نام برده و نوشته است: «این کار موجب اختلال در زبان بدن حیوان می‌شود، چون هر حرکت گوش یک علامت است و وقتی گوش حیوان با کار گذاشتن فنر ثابت شود، کارایی خود را در برقراری ارتباط با اطراف از دست می‌دهد.»

مثال دیگری که نویسنده این گزارش به آن اشاره کرده، تغییر صدای حیوانات با عمل دستکاری در حنجره است که برای آن که صدای حیوانات نازک‌تر شود انجام می‌شود.

محمد حامدیان، دامپزشک در این باره به همشهری‌ گفته است: «بریدن یا تغییر حالت دادن گوش حیواناتی مثل سگ و گربه مشکلاتی اساسی را در تعادل و خلق و خوی حیوان ایجاد می‌کند. بریدن گوش حیوان باعث از بین رفتن قسمتی از مجرای گوش بیرونی می‌شود که علاوه بر آسیب‌های عفونی می‌تواند آسیب جدی به شنوایی حیوان وارد کند.»

عبدالرضا باقری، فعال حقوق حیوانات نیز به همشهری گفته است: «جراحی حیوانات اگر با هدف برطرف کردن مشکل حیوان و نجات جانش باشد ایرادی ندارد اما اگر جنبه زیبایی داشته باشد مصداق حیوان‌آزاری است.»

باقری این مشکلات را ناشی از نبود قانون برای مقابله با حیوان‌آزاری دانسته و تاکید کرده است: «باید قضاتی در زمینه حقوق حیوانات یا تحصیل کنند یا دوره‌های آموزشی را بگذرانند تا در زمان وقوع جرمی از سوی متخلفان محیط زیست بهترین حکم قضایی که می‌تواند بازدارنده باشد را صادر کنند.»

فصل بیست‌‌و‌پنجم بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تحت عنوان «احراق و تخریب و اتلاف اموال و حیوانات» به تعیین مجازات حیوان‌آزاری پرداخته است.

طبق ماده ۶۷۹ این قانون، هر کس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آن‌ها از سوی دولت ممنوع اعلام شده است بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از ۹۱ روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یک میلیون‌ و ۵۰۰ هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.

طبق ماده ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی هر کس بر خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده کند، به حبس از دو تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد و هر گونه تعدی مستوجب مسوولیت است.

این قوانین از نظر فعالان محیط زیست بازدارنده نبوده و وجود آن‌ها تاثیری در بهبود وضعیت حیوانات و جلوگیری از نقض حقوق آن‌ها در ایران نداشته است.

جراحی‌ زیبایی حیوانات در سال‌های اخیر انتقاد حامیان حقوق حیوانات را به‌دنبال داشته است. بسیاری از آنان جراحی‌های زیبایی حیوانات خانگی را مصداق حیوان‌آزاری دانسته‌اند.

جمهوری اسلامی همواره تلاش کرده تا با اقدامات مختلف، سبک زندگی و فرهنگ شهروندان را بر مبنای ایدئولوژی رسمی خود در جامعه شکل دهد و از نگهداری حیوانات خانگی به عنوان یک شیوه زندگی شهروندی جلوگیری کند.

ممنوعیت تردد همراه با حیوانات خانگی، ممنوعیت گرداندن حیوانات خانگی همچون سگ در پارک‌ها و ممنوعیت حضور آن‌ها در خودرو از جمله محدودیت‌های وضع و اعمال شده از سوی حکومت در مقابل سبک زندگی گروهی از شهروندان هستند.

در سال‌های اخیر گزارش‌های بسیاری از کشتار سگ‌ها با تزریق اسید یا شلیک گلوله به وسیله ماموران شهرداری یا پیمانکاران تحت قرارداد شهرداری در شهرهای مختلف کشور منتشر شده است.

حامیان حقوق حیوانات بارها در اعتراض به کشتار سگ‌ها در مقابل ساختمان‌های شهرداری تجمع و با نوشتن نامه‌هایی به مقام‌های جمهوری اسلامی، به این موضوع اعتراض کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها