انتقاد مسیح علینژاد از موضع کشورهای غربی در برابر حکومت‌های خودکامه

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

مسیح علینژاد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در نشست سالانه دموکراسی کپنهاگ از موضع کشورهای غربی در برابر حکومت‌های خودکامه انتقاد کرد و از اعضای جامعه بین‌المللی خواست در برابر دیکتاتورها بایستند.

علینژاد روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت گفت: «ما نمی‌خواهیم رهبران کشورهای غربی ما را نجات دهند؛ ما تنها خواهان آن هستیم که کشورهای غربی دیکتاتورها را از غرق شدن نجات ندهند.»

او تاکید کرد باید از کسانی که در مسیر دست‌یابی به دموکراسی در ایران با جان خود فداکاری می‌کنند، حمایت شود.

هفتمین نشست سالانه دموکراسی کپنهاگ روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت در سالن نمایش رویال دانمارک برگزار می‌شود.

در این نشست درباره روابط پیچیده میان فن‌آوری، دموکراسی و آزادی به بحث و تبادل نظر می‌شود.

بنیان‌گذار نشست سالانه دموکراسی کپنهاگ، آندرس فو راسموسن، نخست‌وزیر پیشین دانمارک و دبیرکل پیشین پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

علینژاد در ادامه سخنرانی خود با اشاره به مرگ الکسی ناوالنی، منتقد برجسته ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه گفت جامعه جهانی پیش از آن‌که دیر شود، باید وضعیت زندانیان سیاسی را مورد توجه قرار دهد.

ناوالنی روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ در زندانی در یکی از مناطق قطبی شمال روسیه به طرز مشکوکی جان سپرد.

علینژاد پیش از سخنرانی در نشست کپنهاگ، در مصاحبه‌ای اختصاصی با ایران‌اینترنشنال نسبت به اتحاد دیکتاتورها در روسیه، ایران، چین و کشورهای آمریکای لاتین هشدار داد و از غرب خواست در رویکرد خود نسبت به این کشورها تجدید نظر کند.

او هشدار داد: «تنها راه تغییر در خاورمیانه و جهان، حذف جمهوری اسلامی و حذف دیکتاتورهاست.»

علینژاد اضافه کرد اقدامات جمهوری اسلامی موجب رنج مردم ایران، فلسطین، اسرائیل و اوکراین شده است. این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: «مگر می‌شود شما حمله هفتم اکتبر را محکوم کنید، بدون آن‌که ریشه اصلی را که همان جمهوری اسلامی است، در نظر بگیرید؟»

شبه‌نظامیان حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

اسرائیل در پاسخ به این حمله، عملیات نظامی وسیعی را در نوار غزه آغاز کرد که بر اساس آمار وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۳۵ هزار کشته و ۷۹ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

علینژاد به «حمایت مالی، معنوی و نظامی» جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی خود، مانند حماس، حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان، و همچنین ارسال پهپاد از سوی حکومت ایران به روسیه پرداخت و خطاب به کشورهای غربی گفت: «درهای دیپلماسی را تاکنون باز گذاشتید؛ به کجا رسیدید؟»

جمهوری اسلامی متهم است که پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

شبکه تلویزیونی اسکای‌نیوز ۲۰ دی‌ماه‌ سال گذشته گزارش داد حکومت ایران یک پهپاد تهاجمی جدید به نام شاهد ۱۰۷ طراحی کرده که قرار است در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار گرفته شود.

به گفته علینژاد، کشورهای غربی به دلیل وجود برخی ملاحظات دیپلماتیک از به کار بردن واژه‌ها و عباراتی مانند «انقلاب» و «تغییر حکومت» در گفتمان خود در خصوص کشورهای دیکتاتوری خودداری می‌کنند.

این فعال سیاسی منتقد حکومت ایران همچنین بر لزوم قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی تاکید کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
بامداد سیاه
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها