فرمانده سپاه پاسداران: به ۱۲ کشتی اسرائیلی حمله کرده‌ایم

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۷

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، گفت که نیروهای تحت فرمانش به ۱۲ کشتی اسرائیلی حمله کرده‌اند. او گفت که این حملات در واکنش به حملات به ۱۴ کشتی نفتکش جمهوری اسلامی در منطقه دریای سرخ و مدیترانه بوده است.

سلامی روز شنبه ۱۷ شهریور در جریان بازدید مسعود پزشکیان از «قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء»، بازوی اقتصادی سپاه، اسرائیل را به حمله به کشتی‌های نفتکش ایرانی متهم کرد.

او گفت اسرائیل این حملات را به طور «مرموزانه و مبهم» و برای جلوگیری از صادرات نفت ایران انجام می‌داد.

سلامی افزود جمهوری اسلامی در اوایل متوجه نشده بود که چه گروه یا کشوری این کشتی‌ها را هدف قرار می‌دهد و بعدا متوجه شد اسرائیل است.

او توضیح بیشتری درباره شواهد جمهوری اسلامی برای این ادعای خود ارائه نکرد.

مقام‌های اسرائیلی هنوز به این اظهارات سلامی واکنشی نشان نداده‌اند.

در سال ۱۳۹۸، یکی از نفت‌کش‌های ایران در حال عبور از دریای سرخ به آنچه «نقص فنی» اعلام شد، دچار ‌شد. این نفتکش از عربستان سعودی درخواست کمک کرد و سعودی‌‌ها نیز به آن کمک کردند.

سلامی گفت که در واکنش به این حملات، ۱۲ کشتی اسرائیلی در شمال اقیانوس هند و دیگر مناطق حمله شد. او جزئیات بیشتری درباره زمان و مکان این حملات ارائه نکرد.

فرمانده سپاه همچنین به گروگان گرفتن کشتی‌های خارجی از سوی سپاه پاسداران برای آزادسازی کشتی‌های ایرانی در مناطق مختلف جهان اشاره کرد.

سلامی به توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ در تیر ماه سال ۱۳۹۸ از سوی نیروی دریایی بریتانیا و دولت جبل‌الطارق اشاره کرد که به ظن نقض تحریم‌های اروپا علیه سوریه صورت گرفت.

او گفت که سپاه پاسداران در واکنش به این توقیف یک «نفتکش انگلیسی» در تنگه هرمز را توقیف کرد.

روابط عمومی سپاه پاسداران اواخر تیر ۱۳۹۸با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «یک فروند نفتکش انگلیسی با نام استنا ایمپروهنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.»

خبر توقیف این نفتکش ساعتی پس از آن اعلام شده بود که دادگاهی در جبل الطارق توقیف نفتکش گریس ۱ را برای دو هفته دیگر تمدید کرده بود.

دو سال پیش نیز سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای از توقیف دو نفتکش یونانی در خلیج فارس خبر داد و اعلام کرد نیروی دریایی سپاه روز جمعه این دو نفتکش را به دلیل «تخلفات انجام گرفته» توقیف کرد.

پیش از آن، سازمان بنادر و دریانوردی ایران اعلام کرده بود یک فروند کشتی تحت پرچم ایران از سوی دولت یونان در سواحل این کشور متوقف شده و بار آن با حکم دادگاه و با هماهنگی دولت آمریکا توقیف شده است.

توقیف محموله نفت ایران از سوی آمریکا در شرایطی بود که واشینگتن به تازگی اعلام کرد یک شبکه پول‌شویی و قاچاق نفت تحت رهبری مقام‌های سپاه پاسداران و نیروی قدس آن که فروش صدها میلیون دلار نفت را برای تأمین این دو مجموعه و حزب‌الله لبنان تسهیل می‌کرده، تحریم کرده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین در جریان بازدید پزشکیان از قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه گفت: «ما سال‌های سختی را پشت سر گذاشتیم و در تقاطع تحریم، پدیده کرونا، تهدید نظامی و ترامپ قرار داشتیم.»

او افزود دونالد ترامپ، رییس جمهوری پیشین آمریکا، «دست‌کمی از کرونا نداشت».

ترامپ اکنون نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات آینده آمریکاست و خبرگزاری رویترز روز جمعه ۱۶ شهریور به نقل از یک مقام ارشد اطلاعاتی ایالات متحده گزارش داد جمهوری اسلامی، روسیه و چین می‌کوشند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تحت تاثیر قرار دهند.

روزنامه نیویورک تایمز روز ۱۴ شهریور نوشت جمهوری اسلامی با تعداد زیادی از وب‌سایت‌های جعلی و حملات هکری، تلاش‌های خود را برای بی‌اعتبار کردن دموکراسی آمریکا و احتمالا تغییر نتایج انتخابات به ضرر دونالد ترامپ شدت بخشیده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری