وزارت بهداشت: از ابتدای امسال ۲۲۶ تن در ایران به تب دنگی مبتلا شده‌اند

شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۱

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نسبت به شیوع بیماری تب دنگی در کشور هشدار داد و گفت از ابتدای امسال تاکنون، تعداد مبتلایان تب دنگی به ۲۲۶ مورد رسیده است. مرادی تاکید کرد ایران اکنون کاملا مستعد فراگیر شدن این بیماری و انتقال آن از فردی به دیگری است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲۱ مهر ماه با بیان این که موارد تب دنگی در ایران افزایش پیدا کرده، گفت شمار مبتلایان به این بیماری از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از پایان سال گذشته افزایش یافته است.

مرادی با اشاره به این که بسیاری از مبتلایان وارده از کشورهای مختلف از جمله امارات متحده عربی، پاکستان، عمان و کشورهایی دیگر بوده‌اند، گفت علت اشاره به کشورهای همسایه از این جهت است که این کشورها «آلوده به تب دنگی» هستند.

به گفته مرادی، در چابهار تاکنون بیش از ۹۰ مورد ابتلا به تب دنگی ثبت شده و موارد این بیماری در استان‌های اصفهان، فارس، قزوین، گیلان و هرمزگان نیز گزارش شده و ممکن است بخشی از موارد وارده باشند.

شهنام عرشی، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، شهریور امسال گفت از ابتدای سال جاری تا روز ۱۸ شهریور، ۱۸۴ مورد ابتلا به «تب دنگی» در کشور شناسایی شده است.

عرشی، همان زمان گفت که اکثر مبتلایان به تب دنگی در ایران سابقه سفر به خارج کشور داشتند.

خطر انتقال محلی تب دنگی در شمال و جنوب کشور

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نگرانی‌ها در خصوص شیوع بیماری دنگی در خطه‌های شمالی و جنوبی کشور را به دلیل انتقال محلی آن، جدی‌تر قلمداد کرد.

مرادی گفت: «تب دنگی از جمله بیماری‌های نوپدید است و صرفا منحصر به کشور ما نیز نیست.»

به گفته مرادی، تا کنون هفت میلیون ابتلا به تب دنگی در جهان گزارش شده و اکنون ۱۴۰ کشور دنیا درگیر این بیماری هستند.

او بر لزوم هوشیاری همه دستگاه‌ها درباره شیوع و گسترش تب دنگی تاکید و تصریح کرد: «مردم و دولت باید فضاهای مستعد رشد این پشه از جمله گودال‌های آب، فاضلاب‌های روباز و حتی ظروف گلدان‌ها را پاکسازی کنند.»

این مقام وزارت بهداشت با بیان این که نزدیک به ۱۰۰ نفر در چابهار به این بیماری مبتلا شدند و انتقال محلی این بیماری در جریان است، گفت که تاکنون بیش از ۷۰۰ نقطه از مناطق عامل این بیماری شناسایی شده است.

عرشی، ۱۵ مرداد در مصاحبه‌ای گفته بود: «نگران تب دنگی در شهریور و مهر هستیم

پیش از او و در نهم مرداد، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، نسبت به افزایش موارد ابتلا در پاییز هشدار داد و گفت: «کاهش دمای همراه با بارندگی‌های فصل پاییز می‌تواند شروعی برای افزایش مجدد تراکم پشه آئدس باشد.»

تب دنگی یا «تب استخوان‌شکن» یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌ای به نام «آئدس» به انسان منتقل می‌شود.

درصد کشندگی تب دنگی پایین است اما بیمار معمولا درد شدیدی را در استخوان‌ها، مفاصل و ماهیچه‌های خود احساس می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در ایران آغاز و در سال ۱۳۹۸ پشه آئدس شناسایی شد.

ایران‌اینترنشنال روز ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ در گزارشی نوشت با افزایش نگرانی‌ها از گسترش بیماری تب دنگی در ایران، بخش‌هایی از مدیریت بحران این بیماری به ارتش واگذار شده است.

چگونه از ابتلا به تب دنگی پیشگیری کنیم؟

به گفته‌ کارشناسان، بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری «دنگی»، محافظت بدن در برابر نیش پشه است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا برای پیشگیری از ابتلا به دنگی در توصیه‌های خود به شهروندان این کشور اعلام کرد: «دنگی از طریق نیش پشه آلوده به افراد منتقل می‌شود و بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آن، محافظت از خود در برابر نیش پشه است.»

این مرکز به مردم توصیه کرد در صورت سفر به مناطق با شیوع بالا، در مکان‌هایی با تهویه مطبوع ساکن شوند و از دافع حشرات و لباس‌های آستین بلند و شلوار برای جلوگیری از نیش پشه استفاده کنند.

مسئولان وزارت بهداشت در ایران نیز به شهروندان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، لباس بلند بپوشند و از مواد دفع‌کننده حشرات استفاده کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها