فرانسه: وضعیت شهروندان زندانی در ایران غیر قابل قبول است

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۶

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه پس از دیدار با خانواده‌های سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران گفت که آنان گروگان گرفته شده‌اند و با توجه به غیرقابل قبول بودن ادامه بازداشت این شهروندان در ایران، پاریس به تلاش خود برای آزادی فوری آن‌ها ادامه می‌دهد.

پاسکال کونفاورو، معاون سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، ۲۶ مهر ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، روز پنج‌شنبه با خانواده‌های سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران دیدار کرد و گفت که آن‌ها «گروگان» هستند.

سسیل کوهلر و شریک زندگی‌اش ژاک پاریس، دو تن از شهروندان فرانسوی زندانی در ایران هستند که از حدود ۹۰۰ روز پیش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، زندانی هستند.

سایت حقوق‌بشری هرانا، ۱۸ مهر امسال در گزارشی نوشت که کوهلر با وضعیت روحی نامناسب و به صورت بلاتکلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود.

کوهلر، مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی و همسرش عضو همین فدراسیون هستند.

کوهلر و پاریس که برای گذراندن تعطیلات به ایران سفر کرده بودند، در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شدند.

رسانه‌های حکومتی در ایران، مهر ماه ۱۴۰۱ در قالب یک گزارش ویدیویی با عنوان «داستان یک ماموریت»، اعترافات اجباری کوهلر و پاریس را منتشر کردند.

در این گزارش، این دو نفر به عضویت در سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه اعتراف کردند.

بیشتر بخوانید: خواهر شهروند فرانسوی زندانی در ایران: دیدن اعتراف اجباری خواهرم بدترین روز زندگی‌ام بود

دیگر شهروند فرانسوی زندانی در ایران، فردی با نام کوچک «الیویه» است که اطلاعات بیشتری درباره او منتشر نشده است.

بنا به اطلاعات منابع ایران‌اینترنشنال، این شهروند فرانسوی در مشهد زندانی شده است.

پیش‌تر در اردیبهشت امسال، وزارت خارجه فرانسه به مناسبت دومین سالگرد بازداشت کوهلر و پاریس، «سیاست گروگان‌گیری دولتی و باج‌گیری همیشگی مقامات» جمهوری اسلامی را محکوم کرد.

در تهران، مقام‌های جمهوری اسلامی این موضع فرانسه را «مداخله‌جویانه و نامناسب» خواندند و آن را محکوم کردند.

جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگان‌گیری» خود، شهروندان خارجی و شهروندان دوتابعیتی را برای اعمال فشار بر دولت‌های غربی بازداشت می‌کند.

فعالان حقوق بشر، بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری دولتی» می‌دانند و می‌گویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده می‌کند.

خبرهای بیشتر

شنیداری